pondelok 3. marca 2014

OLYMPIJSKÝ DEŇ V PRVOM ROČNÍKU





 Ešte stále je zima. Zimného počasia, ku ktorému patrí aj sneh, na ktorom sa dajú realizovať zimné športy, sme si však neužili. Pani vychovávateľka Némethová preto pre nás prváčikov z tried SMAJLÍKOVEJ a MAŤKA A KUBKA pripravila OLYMPIJSKÝ DEŇ. Bolo to aktuálne vzhľadom nato, že práve prebieha XXII. ZIMNÁ OLYMPIÁDA v SOČI, RUSKU.


V stredu 12.2 o 14.00 hod. sme sa zišli v 1.A triede. V laviciach sme počúvali p. vychovávateľku IVONKU, ktorá nám rozprávala o olympiáde a dávala nám otázky, týkajúce sa olympiády, napr. či vieme, kde je olympiáda, ktoré sú symboly olympiády.
Podľa Olympijskej charty olympijskú symboliku tvorí olympijský symbol, olympijská vlajka, olympijské heslo, olympijský oheň, olympijská pochodeň, olympijská hymna, olympijský emblém a výraz “olympijský” a “olympiáda” vo všetkých gramatických tvaroch. 


Potom sme vyrábali plagát s názvom olympiády, olympijskými kruhmi a zimnými športami, ktoré sú na olympiáde a olympijský oheň. Plagát zdobí dolnú chodbu na I.stupni našej školy.





Pripravili : vych. Suňaiová a Némethová





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára