piatok 6. februára 2015

Maťkovia-Kubkovia a Smajlíkovia - VTÁCTVO V ZIME

Deti z tried Maťka a Kubka a Smajlíkovej p. vych. Suňaiovej a Némethovej mali tematický týždeň zameraný na poznávanie vtáčikov a starostlivosť o ne v zimnom období.

V utorok sme si pozreli ppt. prezentáciu STARÁME SA O VTÁČIKY a ZVUKY VTÁKOV, v ktorých sa deti dozvedeli ako a čím je vhodné prikrmovať vtáčiky, aké z nich môžeme nájsť vo voľnej zimnej prírode a ktoré sú sťahovavé.

V stredu sme si čítali vtáčie príbehy : Ako sa vtáky lyžovali, Čin-Čin, sledovali sme videorozprávky : Vták Gabo, Kačička Modropierko, TaoTao-Veľké sťahovanie vtákov.
Vo štvrtok sme vytvorili vtáčie búdky s vtáčikami : obrázky sme vyfarbili, vystrihli, nalepili a popriliepali sme semienka a zrniečka pre vtáčiky. 

V piatok sme si dávali VTÁČIE HÁDANKY slovné a obrázkové, vyplňovali sme v skupinkách rôzne pracovné listy s úlohami a tajničkami, týkajúce sa vtáctva...
Takto sme pracovali :

Rozprávali sme sa aj o tom, aké všelijaké môžu byť kŕmidlá pre vtáčiky. Ešte v decembri sme boli v Gemersko-malohontskom múzeu na výstave NAJKRAJŠIE KŔMIDLO, kde sme videli naozaj zaujímavé výtvory vtáčich kŕmidiel.







Pripravila : R. Suňaiová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára