piatok 2. októbra 2015

SVETOVÝ DEŇ ÚSMEVU v tr. Smajlíkovej, Maťka a Kubka a Pirátskej


Svetový deň úsmevu
- sa oslavuje od roku 1999. Iniciátorom bol Harvey Richard Ball, ktorý v roku 1963 vytvoril „smajlíka“,
symbol šťastia a dobrej vôle. Tento deň je určený na dobré skutky, dobrú náladu a na pochopenie sily úsmevu, ktorý robí naše dni krajšími.

Motto: "Nikto neverí na rozprávky a predsa v nich žijeme celý život "

Ako vznikli šarkany.

Kde bolo, tam bolo, bolo jedno mesto, v ktorom boli ľudia veľmi smutní. Jeden chlapec sa rozhodol, že pošle pre všetkých úsmev na oblohu, aby boli veselší. Tak aj urobil. Onedlho sa na oblohe zjavil ďalší úsmev, potom ďalší, až tých úsmevov bola plná obloha. Ľudia začali dvíhať hlavy smerom hore a začali sa usmievať. Odvtedy lietajú šarkany na oblohe a svojim úsmevom všetkých rozveselia.

Vo štvrtok 1.9 touto kratučkou rozprávkou, ktorú pripravila pre nás p. vych. Némethová, sme motivovali deti z tried Maťka a Kubka, Smajlíkovej a Pirátskej pred aktivitou ku Svetovému dňu úsmevu.

Po otázke : "Akú tvár by mal mať šarkan, aby vyčaril úsmev na tvojej tváričke ? Nakresli a zhotov šarkana", deti vytvorili ozaj pekných šarkanov so zaujímavými veselými tvárami, s rôznymi grimasami,...

V piatok 2.9 v deň Svetového dňa úsmevu si deti zaslúžili za aktivitu a usilovnosť v ŠKD za celý týždeň odmeny. Každý dostal lízatko s usmiatou tváričkou.
Deti z tried Maťka a Kubka a Pirátskej si spolu s p. vych. Suňaiovou vyrobili aj medaile
a veselo naladení sme sa zahrali.
Blog pripravila : R. Suňaiová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára