sobota, 30. apríla 2016

Svetový deň tučniakov

.Tučniaky žijú na pobreží Antarktídy, mrazivého kontinentu pokrytého ľadom. Dokážu prežiť aj v takýchto nehostinných podmienkach. Žijú len na južnej pologuli. Tučniaky patria medzi vtáky, nevedia však lietať. Sú ale výbornými plavcami. Vo vode sú ako doma. Svoje krídla používajú ako plutvy a nohami a chvostom kormidlujú. Pod vodou vydržia až 20 minút. Na súši pôsobia veľmi nemotorne.Tučniaky chráni pred chladom vodotesné perie a hrubá vrstva tuku.Živia sa rybami a mäkkýšmi. Žijú vo veľkých skupinách. Keďže 25. 4. je medzinárodný deň tučniakov, rozhodli sme sa, že aj my v :-) triede, si pripomenieme tučniaky aspoň prostredníctvom rôznych aktivít . Vyrobili sme si tučniaka z papierového taniera, pohľadali správnu cestičku tučniakovi, nakreslili tučniaka pospájaním bodiek,








blog pripravila Ivona Némethová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára