sobota 28. októbra 2017

Aktivity v triede PÁ A PÍ mačiatkovej v septembri

DEŇ POZITÍVNEHO MYSLENIA - 13.9
Pozitívne myslenie vedie k pozitívnym akciám a krokom, ktoré vedú k pozitívnym výsledkom. Hlavnou myšlienkou tohto dňa je zvýšenie povedomia ľudí o vplyve pozitívneho myslenia a optimizmu na zdravie a život človeka ako je predĺženie života, zníženie depresií, väčšia obranyschopnosť, lepší psychický a fyzický stav a podobne.
V ŠKD sme sa oceňovali, udeľovali sme si pochvaly...Najskôr sme si však pre kamaráta, kamarátku vyrobili smajlíka. Potom v komunite sme ho odovzdali tomu pre koho bol vyrobený so slovami, ktorými sme ho ocenili za niečo kladné, pozitívne, prečo si smajlíka zaslúži.

































--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDZINÁRODNÝ DEŇ ČOKOLÁDY - 13.9
Medzinárodný deň čokolády je oslavou najpopulárnejšej sladkosti na svete – čokolády. Čokoláda je okamžitým zdrojom energie pre telo i dušu, pomáha odstraňovať napätie a stres a zároveň vyvoláva v človeku príjemné pocity a pokoj.
Pani vychovávateľka nám prečítala históriu čokolády a 12 dôvodov, prečo si dať čokoládu...Potom sme sa zahrali na výtvarníkov-návrhárov obalov na čokoládu. Mohli sme si vymyslieť aj úplne nový názov pre našu čokoládu.































--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SVETOVÝ DEŇ SRDCA - 24.9
Svetový deň srdca podporujú organizácie WHO, Svetová federácia pre zdravé srdce (WHF) a UNESCO a pripomína sa od roku 2000. Hlavnou myšlienkou je zvýšiť povedomie verejnosti a propagovať význam prevencie pred srdcovo-cievnymi ochoreniami. Medzi hlavné faktory patrí fajčenie, nedostatok fyzickej aktivity, nadváha a obezita, nezdravý spôsob stravovania, vysoký krvný tlak a vysoká hladina cholesterolu.
V stredu 20.9 sme sa všetky deti 3. ročníka ŠKD - z tried Mimoni, Máša a Medveď, Trpaslíkovej a Pá a Pí mačiatkovej zišli v 3.C. P.vych. Suňaiová nám premietla na interaktívnej tabuli 1. a 2. časť seriálu Bol raz jeden život - SRDCE. Po skončení sme odpovedali na otázky p. vychovávateliek čo sme si o srdci zapamätali a zabavili sme sa na piesne Mira Jaroša - Moje telo a Poď cvičiť...Potom sme sa presunuli na multifunkčné ihrisko, kde sme si rozdelení podľa tried zasúťažili. Súťažné disciplíny si pre nás pripravila p.vych. Hegedusová. Urobili sme tak niečo pre naše srdiečko a telo.



Blog pripravila: Renata Suňaiová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára