sobota 13. októbra 2018

SVET ZVIERAT v triedach Pá a Pí Mačiatkovej, Mimoni a Máša a Medveď

4. október - Svetový deň ochrany zvierat
Svetový deň ochrany zvierat bol ustanovený na Európskej konferencii ekológie vo Florencii v roku 1931. Cieľom je zdôraznenie práva zvierat na citlivé zaobchádzanie a vhodné podmienky na žitie. Deň je oslavou života zvierat, ich nezastupiteľnej úlohy v našom živote, oslavou vzťahu medzi ľuďmi a ríšou zvierat.
Deti 4. ročníka ŠKD s p. vych. Suňaiovou a Pindiakovou si tento deň pripomenuli zhotovením vlastnej "encyklopédie" s názvom Svet zvierat. 
Každý si mohol vybrať pracovný list, na ktorom bolo zvieratko či už také, ktoré žije aj u nás alebo v iných krajinách. Pod každým obrázkom zvieratka bol aj text o danom zvierati, kde žije, čím sa živí, o mláďatkách niečo, atď. 
Ulohou detí bolo vymaľovať obrázok zvieratka a dotvoriť ho podľa vlastnej fantázie. 
Na druhý deň si každý čítal text o svojom zvieratku. Išlo o čítanie s porozumením. Deti potom svojimi slovami prezentovali pred ostatnými čo sa dočítali. Sami boli prekvapení z niektorých nových informácií. Na záver boli pochválení a odmenení sladkosťou za aktivitu, snahu,...
Pani vychovávateľky potom jednotlivé pracovné listy zviazali, čím sa vytvorila knižočka. Obal bol z výkresu. Bola na ňom ilustrácia k téme od dieťaťa, ktoré pekne kreslí.

ŠKD Mačiatková a Máša a Medveď:






















ŠKD Mimoni a Máša a Medveď:




























Pripravili: Renata Suňaiová a Henrieta Pindiaková

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára